onsdag 28 oktober 2009

Plagiatvarning

Drag me to hell
1 2 3 4 5

Regi: Sam Raimi.
I rollerna: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rad, David Paymer, Adriana Barazza.

Vad gör regissören Sam Raimi när man inte knåpar på nästa Spider-Man-film?
Troligtvis läsaren han Stephen King så ögona blör…

Christine Brown (Alison Lohman) arbetar på bank med att hantera låneansökningar. En dag besöks hon av fru Ganush (Lorna Raver) som ber om anstånd med lånet på huset, ett hus som hon bott i över 30 år. Lånet har förfallit och fru Ganush har inte kunnat betala på grund av att hon varit sjuk. Christine rådfrågar sin chef (David Paymer) som bara säger att det är upp till Christine och påminner om att jobbet som huvudansvarig för avdelningen fortfarande är ledigt.
Christine förlänger inte fru Ganuschs ansökan och allt slutar i ett stort tumult där vakterna får slänga ut fru Ganusch, men först uttalar den gamla zigenerskan en förbannelse över Christine.
Sedan börjar det hända saker…

Stephen King, ja… 1996 filmatiserades hans roman Thinner som handlar om en man som får en förbannelse uttalad mot sig av en zigenare och…
Storyn till Drag me to hell känns lite lånad, men bara liiite… så att säga.
Vill man se en bra skräckfilm signerad Sam Raimi rekommenderar jag i stället Evil Dead II eller varför inte se alla tre filmerna i den filmtrilogin?
ULF HJELTING

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men kopiöst spännande trailer iaf

Uffe sa...

Bästa bitarna...

Anonym sa...

Vore intressant med ett inlägg om trailers i allmänhet. Själv kan jag imponeras av hur de ibland lyckas få filmer så sevärda.