fredag 23 oktober 2009

17 år igen...

17 Again
1 2 3 4 5

Regi: Burr Steers.
I rollerna: Zac Efron, Leslie Mann, Matthew Perry, Tyler Steelman, Allison Miller, Sterling Knight, Michelle Trachtenberg.

Tänk att få vara ung igen.
Tänk att få uppleva ungdomens energi och känsla av odödlighet.
Tänk att vara tvungen att gör om alla de där felen igen…

Mike (Matthew Perry) har arbetat för samma läkemedelsföretag som säljare i mer än 15 år. Han är duktig och han trivs hyfsat med jobbet. Egentligen borde han vara nästa man på tur för en befordran, men… den går till den blonda bimbon med silikonimplantat framtill som arbetat för företaget i tre månader. Eländet har bara börjat för Mike. När han kommer hem vill frun Scarlett (Leslie Mann) skiljas.
Världen rasar för Mike. Ingen familj, inget jobb, ingen framtid… det är då han bestämmer sig för att hoppa… och vaknar upp som 17 år igen…
Zac Efron, som här spelar den unge Mike, känns bäst igen från de tre High School Musical-filmerna. Även här får han visa upp sina kunskaper i basket. Faktum är att han också vuxit något som skådespelare. Samma sak kan tyvärr inte sägas om Matthew Perry. Leslie Mann gör förövrigt en lysande roll som den något förvirrade Scarlett som letar efter lycka och "rosa moln"…
Som komedi bjuder faktiskt 17 Again på några riktigt roliga scener, men de är tyvärr alldeles för få. Dock är filmen stundtals en riktigt tänkvärd där Mike får chansen att rätta till alla ”fel” han gjorde som ung. Eller?
ULF HJELTING

Inga kommentarer: