måndag 3 augusti 2009

Slottsfesten

Utlovade tidigare en rapport från årets Slottsfest.
På grund av diverse regn kom lunchbesöket först under fredagen.
Efter en kringvandring blev det ett besök hos restaurang Saigon och deras asienkök.
Två portioner kyckling, ris och cashewnötter och en portion kyckling, nudlar och grönsaker. Hela kalaset landade på 180 kronor och allt kom i pappkartonger. Cashewnötskycklingen får klart godkänt, men de där "grönsakerna" lyste med sin frånvaro bland nudlarna.
Precis när vi börjat äta öppnade sig himlens alla portar, igen denna sommar, och vi fick springa hemmåt.

Under lördagen blev det ett besök till.
Det skulle sättas världsrekord i Cha Cha. Nej, nej... jag dansar inte! Aldrig i livet! Men ett världsrekordförsök kan man ju alltid bevista. Först blev det ansiktsmålning på den yngste - en röd fjäril. Storebror vägrade klet i ansiktet.
På scenen just då befann sig Magnus Sjögren i ett hurtigt påhejande av "kockduellen". Några dansare gick inte att hitta. Lite missförstånd, eller snarare ett stort sådant mellan mobiltelefoner, gjorde att hela Cha Cha-grejen missades. Enligt några deltagare var det dock ingen förlust. Ansatsen var att få fler än 3600 att dansa - det dök upp 60 personer... Så danssugna var örebroarna denna lördag.
Det blev faktiskt ett tredje besök på Slottsfesten. Denna gång kvällstid lördag. Mats Ronander på scenen. Lite läckande inside hade dock ett besked om att herr Ronander lämnat gitarren hemma... Kändes lite mystiskt att artisten struntat i att ta med sig någon gitarr till spelningen, men en lånad telecaster löste detta.
De som förväntat sig en bluesig Ronander fick vänta förgäves. Ronander anno Slottsfesten 2009 bjöd på pop-Ronander. Inte fy skam det, men att tralla till "Gör mig lycklig nu" och "Kött och blod" är inte riktigt vad jag vill ha. Kompbandet Watchies med Thomas Lassar och grabbarna skötte sig storartat och Ronander såg nöjd ut, trots ett besök på scenen av en dansande kille i rosa klänning...
Bara att hoppas på en repris av Slottsfesten även nästa år.

1 kommentar:

Anonym sa...

776 personer dansade. Officiella uppgifter.