måndag 17 augusti 2009

Blues BBQ

Wadköping och blues betyder bara en sak.
Blues BBQ.
Utomhus vid Teaterladan.

Kikade som hastigast förbi i söndags på väg med ”trollen” till lekparken i Stadsparken. Hann inte lyssna så mycket, tyvärr. ”Trollen” hade självfallet hörselkåpor. Gula med spindelnätsmönster. Skulle aldrig falla mig att ta med dem på något med högt ljud utan hörselskydd. Har tyvärr sett både det ena och det andra på konserter där barn följt med och… det är så lite som kan orsaka nedsatt hörsel. En sekund av ”fel ljud” och de får lida för det hela livet… En komplett idiot drog tyvärr med lillgrabben på motorcross för några veckor sedan och nu hör han, lillgrabben, inte syrsorna längre. Får verkligen hoppas att det INTE är bestående.
Nu vill jag definitivt inte påstå att ljudet på Blues BBQ var någon form av ”oljud”. Definitivt inte. Men tyvärr hann jag inte höra så många låtar och tog mest några bilder på två av de tre banden som uppträdde. Banden var denna söndag Late Blooming, Nicholas Subraian och The Hunters. Late Blooming doftade tung 70-talsbluesrock med Johanna Widehammar på sång. Bandet består av Michael Hagberg bas, Magnus Widehammar gitarr och Peter Widehammar trummor.
Nicholas Subraian med band, stort band med kör och blåsare, bjöd på soulstänkt blues på svenska. Proffsigt och kompetent som alltid.
Tyvärr hann jag inte vara kvar för att höra och se The Hunters. ”Trollen” ville ha hemlagad pizza och degen satt på jäsning där hemma…
Det här var den näst sista Blues BBQ: n i Wadköping. Nästa gång är söndagen den 29 augusti och banden då heter Growling Bear & the Diamonds, Blues Solution och Peter Gyoni´s Blues Co.

Inga kommentarer: