måndag 3 augusti 2009

Finurliga berättelser

Bedtime Stories

1 2 3 4 5

Regi: Adam Shankman.
I rollerna: Adam Sandler, Courtney Cox, Keri Russell, Jonathan Morgan Heit, Laura Ann Kesling, Guy Pearce, Russell Brand, Lucy Lawless, Carmen Electra, Rob Schnieder.


Adam Sandler fortsätter att spotta ur sig filmer på löpande band.
Berättslustan tycks aldrig sina…
I Bedtime Stories spelar han Skeeter Bronson – en lite udda kille som växt upp boende på hotell och som nu jobbar som ”allt-i-allo” och vaktmästare. Egentligen var hans fars plan att Skeeter en gång skulle få ta över hotellet. Så blev det inte eftersom hotellet såldes.
Nu skruvar Skeeter glödlampor på hotellet hans skulle varit direktör för…
När Skeeters syster Wendy (Courtney Cox) måste åka på en jobbintervju i en helt annan delstat, blir det Skeeter som ska natta barnen Patrick (Jonathan Morgan Heit) och Bobbi (Laura Ann Kesling). Skeeter har egentligen ingen aning om hur han ska göra, en sak har han dock planerat och det är att bryta systens indoktrinering av vegetarisk mat till barnen.
Skeeter bullar upp med hamburgare och pizza, men när det ska berättas saga vid sängdags står han rådvill… Patrick och Bobbi vill nämligen att han ska hitta på historierna. Han kliar sig i huvudet och börjar minnas sagor från hans egen barndom och sätter igång.
Det är bara en hake… allt som han berättar i sagorna blir verklighet dagens efter…
Bedtime Stories är en feelgood-film i kvadrat. Adam Sandler riktigt gottar in sig i rollen som Skeeter och fantasin i berättandet är det inget fel på. Specialeffekterna i blu-ray blir också rent hisnande, men…
Allt finns där. Historierna, specialeffekterna, men… filmen lyfter inte riktigt och det verkar som om Sandler, Shankman och gänget helt plötsligt tröttnat på filmen och gjort den klar med ”ena-benet-i-en-plåthink”.
Man slarvar bort ett guldläge till en filmklassiker helt enkelt.
ULF HJELTING

Inga kommentarer: