torsdag 26 november 2009

Sövande polis

Snuten i varuhuset
1 2 3 4 5

Regi: Steve Carr.
I rollerna: Kevin James, Jayma Mays, Raina Rodriguez, Keir O´Donnell, Shirley Knight, Bobby Cannavale, Peter Gerety.

Paul Blart (Kevin James) drömmer om att bli polis. Varje år söker han till polisskolan och varje gång faller han, bokstavligen talat, i hinderbanan. Pauls blodsockernivå har en tendens att falla varje 20:e minut till en nivå där han somnar om han inte äter något som innehåller socker (är inte detta förstadiet till diabetes?).
Ja, Paul somnar helt enkelt varje år i hinderbanan…
Därför jobbar han som säkerhetsvakt på stadens köpcentrum. Där patrullerar han på sin Segway och håller ”ordning”. Årets stora köpdag närmar sig och då börjar även Amy (Jayma Mays) arbeta på köpcentret. Paul faller som en fura för Amy, men hans tafatta försök att ta kontakt går henne förbi. Samtidigt börjar även Veck Sims (Keir O´Donnell) arbeta som säkerhetsvakt.

Kevin James är mest känd för rollen som Doug i tv-serien King of Queens. Precis som där spelar han något av en looser i Snuten på varuhuset. Filmen ska kanske vara en drift med alla polisserier och filmer, men oftast missas målet ganska rejält. Någon som inte har missat ”målet” är Kevin James och tydligen tycker producenterna (läs Adam Sandler) att fet är lika med hysteriskt roligt.
Visst finns det några roliga scener i Snuten på varuhuset, men inte så att det fyller en hel film.
ULF HJELTING



Inga kommentarer: