måndag 23 november 2009

Gitarrvirtuos

Egentligen skulle han ha blivit klassiskpianist.
En stenkaka med Jelly Roll Morton ändrade det.
– Gitarren är ett finmotoriskt elände. En hatkärlek för mig. Uttrycksfullt och avslöjande, säger Thomas Arnesen som i morgon kommer till Frimis med sitt Arnesen Blues Band.

Han har turnerat i Storbritannien, Holland, Belgien, Serbien, Baltikum, Indien och Japan förutom länderna i Skandinavien. Thomas Arnesen har spelat in fyra plattor i eget namn. "Backwater Blues", "Tillbaks igen" och "Later In the Evening" på Sittel records samt "Walkin´ With My Baby" på Karlskogabaserade Blaze records.
Visserligen var det stenkakan med Jelly Roll Morton som ändrade hans intresse för musikgenre. Men det var en helt annan musiker som fick honom att börja intressera sig för gitarr.
– Inte förrän jag hörde B.B. King på radio, förstod jag att elgitarren kunde bjuda ett register värdigt fiolen. Mamma, vilken hjälte, gick genast och köpte en vinyl. Jag tror hon var hemligt förtjust i bluesen, säger Thomas Arnesen via sin sajt http://www.arnesen.pp.se/.

I morgon kväll står Arnesen Blues Band på Frimis scen i regi av Örebro Jazz och Blues Club och levererar blus.
I bandet ingår, förutom Thomas, Anders Forsberg klaviatur, Kjell Gustavsson trummor, Björn Lundquist bas och Andreas Hellkvist Hammond B3:a.
Bandet har funnits i sin nuvarande form sedan 2002.
– Blues har, med sin traditionella 12 och åtta takters form, för mig alltid varit en "ur-musik", som ligger i botten av mycket av musikupplevelse över huvud taget. En självklar form som är utmanande att sätta personlig prägel på och utveckla inom sina givna, stränga lagar, säger Thomas Arnesen.

Så här låter Arnesen Blues Band på Youtube…



Inga kommentarer: