fredag 27 november 2009

Blodsugande kul

Lesbian Vampire Killers
1 2 3 4 5

Regi: Paul Claydon.
I rollerna: James Cordon, Mathew Horn, MyAnna Buring, Vera Filatova, Paul McGann, Silvia Colloca, Louise Dylan, James Cordon, Ashley Mulheron, Tiffany Mulheron.

Min likaledes bloggande kompis Christer släppte för en tid sedan förslaget om att jag skulle recensera p-rullar för att på det sättet få in mer kvinnor i texterna på den här bloggen.
Det kommer nu inte att ske…
Den här recensionen är nog det närmaste något liknande jag kommer, liksom…

I Lesbian Vampire Killers möter vi kompisarna Jimmy (Mathew Horn) och Fletch (James Cordon). Jimmy har ännu en gång blivit dumpad av flickvännen Judy (James Cordon). Ja, det är det där gamla vanliga dravlet om att ”ge varandra lite space” och ”vi kan väl vara vänner i stället” och… kort sagt; hon har hittat en annan och dumpat Jimmy.
Fletch försöker stötta sin kompis så mycket det går och tar honom till närmaste pub. Där kommer Jimmy på den magnifika idén om att ta semester och efter ett par pints tar han en dartpil och drämmer den mot närmaste väggkarta. Pilen landar på… staden Cragwich belägen någonstans i nordöstra England. Varken Jimmy eller Fletch har hört talas om staden, men va fanken… varför inte en semester där? De tar folkabussen och drar i väg. Föga anar de vad som väntar i form av vampyrer, lättklädda damer och tjejer som gillar tjejer…

Engelsk svart humor har en viss effekt här i Sverige. Ta bara Monty Python och John Cleese. Det är i princip bara vi och engelsmännen som fattat storheten med tv-serien Fawlty Towers
Nu är inte Lesbian Vampire Killers i närheten av John Cleese komiska geni, men de som har sett Shaun of the dead med Simon Pegg vet vad som väntar i Lesbian Vampire Killers.
Humorn är lika rå och hämningslös.
Filmtiteln Lesbian Vampire Killers kanske låter som en sunkig p-rulle, men det är inte mer lättklätt eller lesbiskt än i en helt vanlig svensk tv-serie.
Stundtals är det sjukt kul, men filmen har sina brister och regissören Paul Claydon skulle mycket väl ha kunnat ta ut svängarna lite mer.
Lite kul att ”svenskan” MyAnna Buring finns med i rollistan. Hon flyttade till England som 16-åring och har lyckats medverka i tv-serier Morden i Midsomer och Doktor Who och filmer som Doomsday och remaken på The Omen. Nästa ”Malin Åkerman” kanske?
Så… nu fick jag in lite kvinnor också…
Alla nöjda?
ULF HJELTING


Inga kommentarer: