tisdag 17 november 2009

Om lördag

Händer det grejer i Hallsberg.
Fick i dag ett pressmeddelande.
Basisten
Etienne Mbappé är på ingång.

Minns en hätsk debatt med en före detta chefredaktör på den där tidningen som inte nämns vid namn i den här bloggen.
Det var några år sedan och han påstod på fullt allvar att "världsartister" inte kunde spela i Hallsberg och därför kunde man inte utdela högsta betyg för en konsert i Hallsberg, vilket jag gjort...
Självfallet var han helt ute och cyklade, vilket jag påpekade. Detta tålde han inte och slutade helt sonika att hälsa. Ingen större förlust... liksom.
Ja, vad stod det då i pressmeddelandet?
Jo, följande:
"Nu på lördag 21/11 gott folk är det som sagt dags för årets sista konsert. Det kommer att bli ett unikt tillfälle att se & höra en unik artist. Etienne Mbappé är ute på europaturné och det är fantastisk kul att som enda spelning i Sverige den här gången läsa ...Berlin, Oslo, Hallsberg...
i turnéplanen! Etienne Mbappé är ett världsnamn (som leker ihop med idel ädla namn som bl.a. Joe Zawinuls, John McLaughlin...) och han är tveklöst en fantastisk basist. (sök gärna efter smakprov på You Tube) Musiken Etienne Mbappé spelar är en bas av vokal melodiös afrojazzrock med lite avstickningar åt det tyngre funkigare. Det lär bli ett och annat oförglömligt bassolo... Jag har sagt det förut och nu är det dags igen: Det finns vissa konserter man bara inte får missa...!!!".

För alla som inte orkar leta på youtube...



16 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att i alla fall någon har koll på Bluesklubben i Hallsberg, Ulf. Det är ju mer än vad man kan säga om somliga kulturredaktioner.

The Cop sa...

Verkligen! Bluesbevakningen i sagda tidning har gått från 100 till 0 sedan du slutade skriva där.

Uffe sa...

När man gallrar hämningslöst bland recensenterna och gör sig ovänner med alla män över 40 som gillar jazz och blues så blir bevakningen också bedrövlig.
Tydligen ska läsarna av kultur/nöjessidan i den där tidningen vi inte nämner vid namn vara under 20 eller över 80. För oss mellan 30 och 60 står det ingenting. Detta kanske ledningen av tidningen skulle tänka på nu när snittprenumeranten är 60+...
Förväntar mig ett halvt uppslag på måndag som är späckat med TT Spektra och en recension av Takida... inget annat...

Lelle sa...

Tycker det mest är TT på kultursidan nuförtiden. Texter man kan hitta i vilken gratistidning som helst. Inte undra på att flera på mitt jobb och i min bekantskapskrets sagt upp Allehanda.

Anonym sa...

Lelle: Titta på deras site. Inte en bokrecension så långt ögat kan nå. Mest vimmel och självupptaget bloggande. Var har kulturen tagit vägen i Nerikes Allehanda? Och märker du något konstigt med biorecensionerna, dvd-recensionerna och spelrecensionerna? Just det. Allt är inköpt!

fanta sa...

självupptaget bloggande "" Äntligen har tamefan alldrig fattat en dels bloggar ??

Uffe sa...

TT Spektra utarmar lokaljournalistiken, men kostar en struntsumma.
Bara en tidsafråga innan man publicerar både bok- och skivrecensionerna från TT Spektra i den där tidningen vi inte nämner vid namn.
fanta: öh...? Du får nog utveckla lite mer vad du menar. Måste säga att jag inte riktigt har greppat innehållet i din kommentar... vad är det som är självupptaget?

pucko sa...

PÅ NERKIES ALLEHANDAS JÄVLA SKITBLOGGAR ; SJÄLVUPPTAGTNA VJÄVLA FIKUSAR O LESBIANER BLOGGAR !!! V INTE DIN BLOGG

Uffe sa...

Aha! Ja, det är väl bara och räkna hur många kommentarer som rasslar in på de där bloggarna på den där tidningen vi inte längre nämner vid namn.
Hur kul är det att läsa om Fontänspyan som lottar ut sin bästa väninna som helgen knullobjekt? Eller för den skull den där lille musikredaktören från Kumla som knappt kan skriva läslig svenska och som hela tiden vill påpeka vilken musik som är "viktig" eller inte... Det är knappast sådant som lockar nya unga prenumeranter. Jag vet precis vad jag skulle gör, men det... det kommer jag aldrig att avslöja.
HA! HA!

Anonym sa...

Var inne på menysiten och kunde räkna till en (1) annons. Ska bli intressant att följa hur länge de kan motivera fem månadslöner (varav två personer verkar basa över tre underställda) och knappt några intäkter?

Anonym sa...

Fem pers? Vad gör de hela dagarna! Inte skriver i alla fall....

Uffe sa...

Fem personer som lyckas med konststycket att prestera ett halvt uppslag kultur & nöje på en måndag. Tänk att det händer så lite i vår stad med omnejd från fredag eftermiddag till söndag kväll (OBS! Ironi!)
Tänk att det också krävs två kvinnor för att ersätta en man jobb... Vad kul det måste vara att kunna titulera sig chef...
Sporten i samma tidning vi inte nämner namnet på i denna blogg lyckas varje dag göra minst två och ett halvt uppslag där merparten har en lokal vinkel. Märkligt va!?
Ja, när man anställer en liten hob från Kumla som själv anser sig vara Guds gåva till nöjesjournalistiken och som mer bryr sig om vilka skor som är inne just den här veckan än att verkligen kunna något om musik, ja... då går det också åt helvete.
På en helt annan tidning i Östergötland som jag har arbetat på skötte en (1) person samma jobb som fem personer inte klarar av på Sveriges fjärde största landsortstidning.
Vore jag ägare av den där tid tidningen skulle jag för det första sparka minst en av cheferna och sedan halvera personalstyrkan. Menysajten skulle läggas ned eftersom den knappast kan bära sig ekonomiskt och INTE lockar några yngre prenumeranter till tidning. Sedan skulle jag se till att det var två, helst en person som ansvarar för ett uppslag varje dag.
Men med den kunskapsnivå om kultur och nöje som i dag råder på den där redaktionen så...

Uffe 2 sa...

5 pers alltså?! Det skulle vara intressant att mäta hur många texter var och en skriver på en vecka med tanke på att det mest är TT som sagt. Vad gör de hela dagarna? Och de där cheferna är fan så otrevliga om man har något att tipsa om. Sista gången jag ringer dit kan jag säga.

Anonym sa...

Har du hört att Johansen/Berglund lyckats göra av med nästan hela årets kulturbudget på bara några månader, så att man nu knappt har råd att köpa in några recensioner alls? Bokförlagen skickar böcker, men de ligger alltså kvar på redaktionen. Vet inte om de räknat fel eller hur det gått till men jag tycker det säger ett och annat om kompetensen i borgen. Det värsta är att de sedan haft mage att inför frilansarna skylla på sparkrav från ledningen. Men nu har alltså sanningen tydligen kommit fram.

Uffe sa...

Som sagt... jag är inte ett dugg förvånad över oredan i hönsgården och enligt mig är det bara en tidsfråga innan hela kultur- och nöjesredaktionen på den där tidningen vi inte längre nämner namnet på totalt brakar åt h-vete.
Det är ju fiiint att svassa runt och vara chef, men när det är mycket snack och lite verkstad så...
Vad jag förstått är det enbart män över 40 som fått stryka på foten detta år och stoppats som recensenter.

Anonym sa...

Låt oss skilja på inköpt material och inköpt material här. Bra inköpt material är recensioner skrivna av initierade skribenter i Örebro och publicerade exklusivt i Allehanda. Dåligt inköpt material är TT-texter skrivna i Stockholm och publicerade i Allehanda och alla andra tidningar också. Så var det med den saken.