torsdag 22 april 2010

Usel

Cabin Fever 2


Regi: Ti West.
I rollerna: Rider Strong, Marc Senter, Judah Friedlander, Alexander Isaiah Thomas, Giuseppe Andrews, Lila Lucchetti.

Den stora och avslutande skolbalen närmar sig. Några har dejt, andra inte. Vattnet i stadens vattenledningar är minst sagt ohälsosamt.
Snart bryter helvetet löst…

Det ryktas om att regissören Ti West inte ville ha sitt namn med i den här filmen. Ser man resultatet så förstår man varför.
Cabin Fever 2 är fullkomligt usel och är inte i närheten av den första filmens truliga charm. Det här är så undermåligt att jag knappt hittar ord för det…

Första filmen kom 2004 och den här filmen har inte mycket gemensamt med den, annat än att det är samma å... och någon skådis gemensamt.
ULF HJELTING




Recension av första filmen

Cabin Fever
1 2 3 4 5

Regi: Eli Roth.
I rollerna: Rider Strong, Jordan Ladd, James DeBello, Cerina Vincent, Joey Kern, Giuseppe Andrews, Richard Boone, Eli Roth.

Det kanske finns filmer i den här genren som är bättre och mer nyskapande, men frågan är om inte Cabin Fever tillhör de mer charmiga skräckfilmerna som gjorts. Visst är det stundtals ganska tafflig lågbudget men regissören, skådespelaren, manusförfattaren och producenten Eli Roth har valt att inte bränna hela budgeten på billiga effekter utan istället valt att ta fram det bästa ur de unga skådespelarna.
Handlingen är den gamla vanliga som bland annat känns igen från Motorsågsmassakern, Evil Dead och Fredag den 13:e-filmerna. Några ungdomar har hyrt en stuga mitt ute i vildmarken för att festa och ha kul en helg. En kväll kommer en luffare och ber om hjälp. Han är sjuk och blodet formligen sipprar ur varje por i hans kropp. Istället för att hjälpa honom slår de ihjäl honom.

Cabin Fever är inte unik. Den är inte nyskapande. Den är stundtals usel, för att i nästa sekund vara helt lysande. Skådespelarinsatserna i filmen åker riktig bergochdalbana mellan scenerna.
Dock kommer filmen säkert att glädja mången cineast med förtjusning för skräckfilm.
ULF HJELTING


Inga kommentarer: