lördag 17 april 2010

Enbart irriterande

Final Destination 3D
1 2 3 4 5

Regi: David R Ellis.
I rollerna: Bobby Campo, Shantel VanSanten, Mykelti Williamson, Nick Zano, Haley Webb, Krista Allen, Andrew Fiscella, Justin Welborn.

Ledigt och fira det med ett besök på stadens motorstadion?
Ja, det är vad vännerna Nick (Bobby Campo), Lori (Shantel VanSanten), Hunt (Nick Zano) och Janet (Haley Webb) har som plan.
Bilarna far runt runt på banan och vännerna har bänkat sig på läktaren. Det är då som Nick får några flashbacks, eller snarare flashforwards. Han får en förnimmelse om vad som kommer att hända inom en snar framtid och det är inga roliga saker. När människor runt honom börjar säga samma saker som i förnimmelsen drar han ut sina vänner från motorstadion. Inte en minut för sent visar det sig. Sedan börjar det hända saker…

Final Destination 3D ska inte förväxlas med Final Destination 3. Det handlar om två helt skilda filmer om än med liknande innehåll – människor som dör på de mest häpnadsväckande sätt…
Det händer just nu en hel del inom 3D-tekniken och ett besök i närmaste biosalong kommer att förändras dramatiskt. För hemmabruk återstår det dock en hel del att önska. Visserligen är tiden förbi med svartvita 3D-filmer som flimrade i rött och grönt, men…
3D i färg? Njaee… jo, fast ändå inte. Vissa färger syns, andra inte och de där sladdriga pappersglasögonen som följer med är inte mycket att ha.
Om dina 3D-glasögon från senaste biobesöket funkar? Nope. Funkar inte. Har testat. Varför? Ingen aning…
Final Destination 3D är gjord helt med tanke på 3D. Tyvärr funkar det inte alls. Handlingen blir en bieffekt till alla effekter (som inte funkar) och resultatet blir enbart irriterande dåligt.
I väntan på att biotekniken för 3D hittar hem till mitt vardagsrum kommer jag att försöka undvika fler 3D-filmer, även om de släpps på blu-ray.
ULF HJELTING


Inga kommentarer: