lördag 17 april 2010

Stort hjärta

Defendor
1 2 3 4 5

Regi: Peter Stebbings.
I rollerna: Woody Harrelson, Elias Koteas, Michael Kelly, Sandra Oh, Kat Dennings, Charlotte Sullivan, Max Dreesen.


Världen är ond och människorna likaså.
Eller?
Arthur Poppington (Woody Harrelson) kanske inte är den vassaste kniven i lådan, men han uppväger detta med ett hjärta större än allt annat. På dagarna är han vanliga Arthur, men på kvällarna förvandlas han till superhjälten Defendor!
Superkrafter? Nej, inte precis, även om Arthur gärna vill tro det. Med en egentillverkad utrustning, ljusår från Iron Man, och beväpnad med slangbella och stenkulor tar han itu med stadens ”onda” och maffiaboss.

Defendor
kan nog klassas som drama med visst inslag av feelgood. Filmen är definitivt ingen komedi och Woody Harrelson ÄR verkligen Defendor. Karaktären skulle kunna sägas vara en vidareutveckling av bartendern Woody Boyd i tv-serien Skål.
Defendor är även regissören Peter Stebbings regidebut och andra insats som manusförfattare. Annars är han mest känd som skådespelare med insatser i tv-serier som Stargate SG-1, Arkiv X, Mutant X och Jeremiah (ännu inte visad i Sverige).
Defendor är ingen traditionell superhjältefilm innehållande massvis med specialeffekter och imponerande superkrafter. Här är det vanliga människor som hjälper andra människor – även om Defendor gärna skulle vilja ha superkrafter…
Vem vill inte det?
ULF HJELTING


Inga kommentarer: