söndag 11 april 2010

Pandemi

Carriers
1 2 3 4 5

Regi: Álex Pastor/ David Pastor.
I rollerna: Chris Pine, Lou Taylor Pucci, Piper Perabo. Emily VanCamp, Christopher Meloni, Kiernan Shipka, Ron McClary, Mark Moses.


Välkommen till en inte allt för avlägsen framtid. En pandemi härjar och viruset är luftburet och mycket smittsamt. Första symptomen är stora blåmärken, den andra är blodig hosta och den sista är att det börjar blöda ur öronen. Allt tar tre dagar… högst. Sedan är det definitivt finito.
Här möter vi de tre vännerna Brian (Chris Pine), Danny (Lou Taylor Pucci), Bobby (Piper Perabo) och Kate (Emily VanCamp). Brian och Danny är bröder och alla fyra färdas mot havet. Där finns räddningen. Tror de.
Då möts de av en tvärställd SUV över vägen med en pappa och hans lilla dotter i bilen…

Carriers är en naken och avskalad berättelse långt från ultraaction i Resident Evil-filmerna eller blixtsnabba zombies i 28 dagar och 28 dagar senare.
Filmen för mer tankarna till Mad Max och Road Warrior eller varför inte till den engelska tv-serien De överlevande där taffliga forskare spillde virus så att alla, nästan, dog. De Överlevande (Survivors) blev tre säsonger och 32 avsnitt lång. Från 1975-1977.
I Carriers finns inga zombies eller hårdsparkande hjältinnor. Referensen till Road Warrior är på gränsen till övertydlig när en av filmens bilar har detta skrivet på motorhuven.
Men… det här känns mer äkta. Kusligt äkta. Och med tanke på skådespelare som Chris Pine (nya Star Trek) och Piper Perabo (Coyote Ugly, The Cave) är det märkligt att filmen inte fått svensk biopremiär. Inte i vår lilla del av världen i varje fall.
Carriers är värd ett bättre öde än att släppas direkt på dvd.
ULF HJELTING

Obs! Trailern innehåller tyvärr en hel del spoilers. Titta på egen risk...


Inga kommentarer: