söndag 10 januari 2010

Lite uddlöst

Fighting
1 2 3 4 5

Regi: Diro Montiel.
I rollerna: Channing Tatum, Terrence Howard, Flaco Navaja, Luis Guzmán, Brian J White, Yuri Foreman, Cung Le, Rich Pecci.

Shawn (Channing Tatum) lever på New Yorks gator. Han lever också ur hand i mun och varmaste trappuppgång är hans nästa hem…
En dag försöker Shawn sälja förfalskade Harry Potter-böcker och hamnar i bråk. Han golvar sina motståndare utan nämnvärt problem och rusar från platser när polisens syrener börjar ljuda. Harvey Boarden (Terrence Howard) har sett fighten och när han träffar Shawn nästa gång har han ett förslag. Ett förslag som innehåller pengar, mycket pengar…

Det jag saknar mest i Fighting är ett klart och tydligt tidsförlopp.
Nu blir det ett antal fighter med Shawn, men det känns inte som själva filmen riktigt hänger ihop. Det kan bero på att Diro Montiel är relativt färsk som regissör eller så beror det helt enkelt på att jag inte är ett dugg intresserad av meningslöst våld i den här formen.
Målgruppen för Fighting måste vara de som gillar att se två testosteronstinna hannar som möts i en bur och pucklar på varandra så mycket de orkar. Shootfighting kallas det visst eller Vale Tudo…
Nej, tyvärr… Fighting tilltalar i varje fall inte mig som film.
Men det ska bli spännande att se Channing Tatums karriär i Hollywood. Kan bli något… så småning om…
ULF HJELTING

7 kommentarer:

Meny suger sa...

Idag toppar de med en artikel av TT Spektra om TV-programmet I en annan del av Köping.

Antal dagar sedan Åsa Jonséns senaste blogginlägg: 24.

Antal dagar sedan senast publicerade skivrecension: 30.

Anonym sa...

Jo vars, Meny suger getpung these days. Nu kanske det i och för sig inte är så konstigt om det är så att Åsa Jonsén tröttnat. Tjejen har vad jag sett inte fått en enda kommentar på sin blogg trots ett års idogt publicerande och mer än 300 inlägg.

Stackars Åsa sa...

Men det har nog inte så mycket med henne att göra som det faktum att knappt någon läser Meny längre. Det är vad jag tror.

Nyfiken i en strut sa...

Så, hur var nya jobbet?

Meny suger sa...

Vanligtvis chefar Marita Johansen och Johanna Berglund tydligen på heltid över de tre resterande stjärnskribenterna på kultur- och nöjesredaktionen i borgen, men idag överraskar de med en text de skrivit själva. Upprört beskriver de hur styvmoderligt Meny behandlats när man försökt göra ett reportage från Dansbandskampen. Varför det tror ni? För att ingen bryr sig om en lokaltidning så klart. Hade det varit någon av Stockholmstidningarna hade det varit röda mattan direkt, men nu det blev till att sitta på läktaren. Trots utebliven publicering lyckades Dansbandskampen skrapa ihop 1,5 miljoner tittare. Hur många läsare har Meny?

Uffe sa...

Nya jobbet är ju så att säga nytt, men efter en dag verkar det spännande. Har fått lite uppgifter att rådda med som ska vara klara asap.

Anonym sa...

Grattis, Hjelting!