tisdag 21 juli 2009

NCIS säsong fem

1 2 3 4 5

Regi: Thomas J Wright/ Martha Mitchell/ Dennis Smith/ Terrence O´Hara
I rollerna: Mark Harmon, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Pauley Perrette, Sean Murray, Lauren Holly, David McCallum.


I säsong fem av NCIS har det mesta fallit på plats. Karaktärerna har tagit form och skådespelarna har hittat hem i sina roller. Samspelet stämmer nästan perfekt hela säsongen igenom…
Exempelvis kör DiNozzo (Michael Weatherley) ständigt med sina mer än nördigt introverta filmhänvisningar och kriminalteknikern Abby Sciuto (Pauley Perrette) närmast inhalerar innehållet i gigantiska kaffemuggar. Sedan är det alltid kul att se David ”Illya Kuryakin” McCallum i rollen som obducenten/rättsläkaren Donald ”Ducky” Mallard.
Den nästan familjära tonen i jargongen mellan tv-seriens karaktärer och det underhållande småbusandet dem emellan är det som gör NCIS sevärd.
Man kan kanske tycka att antalet brott som begås inom den amerikanska flottan borde vara begränsat, men… manusförfattarna är riktigt uppfinningsrika i NCIS (till skillnad från exempelvis den snarlika tv-serien JAG). I säsong fem far vi bland annat över den amerikanska kontinenten ett antal gånger och Irak får också besök.
Nej, nog med spoilers…
Men, bör kanske klarlägga, detta är ingen tv-serie jag följer på tv. NCIS är en tv-serie som vinner på dvd-boxens format och möjligheten att man kan se fler avsnitt i följd.
ULF HJELTING

Inga kommentarer: