torsdag 23 juli 2009

Festivaldags i Frövi

I kväll torsdag drar Flashboda Rock- och Bluesfestival igång på Prästryggens camping i Frövi. Nyhet för året är att festivalen nu är tre dagar lång. Torsdagen går i hårdrockens tecken med band som My Endless Wishes, Degreed, Motherlode och Bonafide.
Vi kan med andra ord se fram emot en kväll med fläskiga gitarrer!
Torsdagens festivalkväll är dessutom alkoholfri…
My Endless Wishes kommer från Lindesberg och har bland annat turnerat i Ukraina. Debutplattan heter Never Walk Alone och ska finnas rykande het hos närmaste skivmånglare.
Degreed kommer från Kopparberg och Stockholm och i bandet ingår Idol-Robin Ericsson med broder Mats.
Motherlode behöver knappast någon närmare presentation. Bandet har funnits sedan 1982 och turnerat Jorden runt, bland annat som förband till Magnum. Det har pratats om en ny platta en tid nu och den lär vara på gång för att släppas under 2009.
Bonafide ÄR Sveriges svar på AC/DC. Tung, riffbaserad och intelligent rock. Sångaren och gitarristen Pontus Snibb låter stundtals som en ung Bon Scott. Sticky Bomb från Wilmer X sitter bakom trummorna, Mikael Fässberg sköter sologitarren och Micke Nilsson basen.



Personligen såg jag bandet förra året på Cloetta Arena i Linköping som förband till Europe och Deep Purple och Bonafide var definitivt inte sämst den kvällen...

Inga kommentarer: