fredag 24 juli 2009

Frövi torsdag

Så var första kvällen i Frövi avklarad.
Hårdrock på schemat.
Regn och rusk framför scenen.
Uppskattningsvis hade drygt tvåhundratalet åskådare anlänt till Flashboda Rock- och Bluesfestival när Örebrobandet Motherlode äntrade scenen. Klockan hade passerat nio på kvällen. Kvar från originalsättningen är Sonny och Tom. Kanske var det lite lite ringrostigt, men ack vad det glimrade till emellanåt. Stundtals var det som 1987 igen. De nya låtarna visade dock att tiden inte hade stått stilla och att ”gubbsen” fortfarande kan utvecklas musikaliskt. Frågan är hur långt de kan nå med nya plattan? Håller en tumme för att de finns med på Sweden Rock nästa år och rockar arschlet av alla kidsen… Dags för Tom att flåsa John Norum i nacken vad det gäller ”bäst-på-hårdrocksgura-i-Sverige”. Dregen är för länge länge sedan distanserad. Kan man bara posera och inte leverera ska man inte lira gitarr! Motherlode levererade i torsdags. Dock saknade jag Rundströms bas och Bengts trummor, men så är jag också en gammal stofil som varit med sedan bandet framträdde på fritidsgården i Haga eller var det Brickbacken… på stenåldern var det i varje fall…
Bonafide. Ja… vad finns att säga efter torsdagens konsert?
De är hur bra som helst helt enkelt!
Närmast snuskigt bra!
Pontus Snibb har en rockröst utan motsvarighet i Sverige och han spelar gitarr med en så självklar ackuratess att det nästan ser löjligt enkelt ut. Sticky Bomb bakom trummorna och basisten Micke Nilsson ger bandet tyngd att luta sig mot, vilket ger gitarristen Mikael Fässberg rejält utrymme att leka på.
De som inte gillar riffbaserad, tight och tung hårdrock i AC/DC: s anda har ingenting att hämta hos Bonafide. Alla vi andra bara står och ler fånigt och kan inte låta bli att gunga med. Vore man lite mer våghalsig och mindre jantelagsstyrd skulle en stund luftgitarrande vara på sin rätta plats. Pontus Snibb gav sig också ut i publiken i en snabb soloräd under kvällens sista låt. I mitt tycke är Bonafide det absolut bästa bandet som hittills har uppträdda någonsin under en Flashbodafestival. Hoppas festivalledningen har den goda smaken att låta bandet komma tillbaka nästa år igen.












Inga kommentarer: