söndag 12 oktober 2008

En film i handen är bättre än tio i tidningsstället


Måste erkänna att jag är helt torsk på en sak.

Kvällstidningarnas ångvältsmässiga utpumpande av filmer.

"Köp tidningen så får du första filmen i Clintan-serien på köpet"... och jag köper. Utan tvekan. Den här reklamen och marknadsföringen är rent livsfarlig för en filmnörd. Nu kan man äntligen skaffa de där filmerna som saknas i filmsamlingen och det till en hyfsat rimlig kostnad. 59 kronor... 69 kronor... "Eländet" började med allt alla James Bond-filmerna släpptes.

Måste hejda mig ibland. Matt Damons Bourne-filmer blev det bara en av. Bondfilmen "Casino Royale" liksom bara slank med och risk finns att så även sker när alla tre filmerna med "Spindelmannen" kommer att vara tillgängliga (Jo, jag vägrar kalla honom Spider-Man, precis som jag vägrar säga Batman om Läderlappen).
Dock finns det filmer som inte köps. "Morden i Midsomer" är ett exempel och danska "Mordkommissionen" är ett annat. Första "Mordkommissionen" var gratis och den fick hänga med hem bara därför. Efter 20 minuters tittande gav jag upp. Uselt! Rent uselt! Och efter det dissas den danska kriminalserien helt.
Det här är ju filmer som skulle kunna gå under betäkningen "mainstream". Tänk om Expressen skulle våga släppa några blaxploitationfilmer och Aftonbladet några av Argentos zombieruller.
Ja jisses... då skulle väl moraltants- och gubbsverige helt få tokspatt.
Om jag skulle köpa?
Absolut!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men jisses mannen! Argento har väl ALRIG gjort någon zombiefilm? Lucio Fulci, Andrea Bianchi, Bruno Mattei, Joe DÁmato och många fler italianos har gjort papier-machier zombies som vi alla älskar!

I övrig håller jag med om att det är livsfarligt med dessa tidningsboxar... nu är det ju iofs clintar så ett par filmer kommer nog att slinka med.

Anonym sa...

oj.... anonym är ju jag Christer!