torsdag 1 juli 2010

Nääää....

Monty Python
Not the Messiah (He's a very naughty boy) Live
1 2 3 4

Regi: Aubrey Powell.
I rollerna: Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Shannon Mercer, Rosalind Plowright, William Ferugson, Christoher Purves, Carol Cleveland, Neil Innes, John Du Prez.


Den som tror att Not the Messiah (He's a very naughty boy) Live är en ny Live at the Hollywood Bowl är helt fel ute. Visserligen firas 40-årsjubileumet av Monty Python, men där slutar också alla beröringspunkter med Monty Pythons klassiska sketcher.
Detta är ett oratorium…
Och va f-n är det då?
”Ett oratorium är ett större musikaliskt verk för orkester, sångsolister och kör, med berättande text. I motsats till opera är oratoriet inte avsett för sceniskt framförande, använder inte av kulisser, kostymer eller skådespel. Handlingen är ofta inskränkt till ett minimum. Det som skiljer oratorium från opera är också att handlingen i ett oratorium ofta (men inte alltid) är berättelser från Bibeln”.
Något enklare förklarat är det är det ett operaliknande stycke som sjungs av personer som man inte hör vad de säger…
Och Not the Messiah (He's a very naughty boy) är för de som gillar Monty Python… och opera.
Om det är bra?
Tja… gillar man en falsksjungande Eric Idle som sjunger sämre än badrumssångaren i genomsnitt och garanterat knäcker kakelplattor i parti och minut så…
Jo, lite kul är det faktisk. Eric Idles Bob Dylan-parodi är lite rolig och så kan de ju inte undgår att sjunga I´m a lumberjack and I´m okej…
Annars är Not the Messiah (He's a very naughty boy) löst baserad på Life of Brian. Mycket löst baserad…
ULF HJELTING

Inga kommentarer: