lördag 3 juli 2010

Äntligen!

Private Practice
Säsong 2
1 2 3 4 5

Regi: Mark Tinker/ Tom Verica/ Helen Shaver/ Michael Pressman/ Michael Zinberg/ Joanna Kerns/ James Frawley/ Jeff Melman/ Bethany Rooney/ Kate Woods/ Allison Liddi-Brown/ Jim Frawley/ Steve Gomer/ Donna Deitch/ Eric Stoltz.
I rollerna: Kate Walsh, Tim Daly, Audra McDonald, Paul Adelstein, KaDee Strickland, Chris Lowell, Brian Benben, Taye Diggs, Amy Brenneman.


Spin-offen på Grey’s Anatomy fortsätter och det fungerar. Redan när säsong ett kom ut var jag tveksam eftersom spin-offserier har en tendens att misslyckas men inte den här gången. Tvärtom. Jag tycker till och med att Private Practice är bättre än Grey’s Anatomy. Säsong två börjar med att praktiken har ekonomiska problem och att de riskerar att förlora praktiken om de inte kan hitta en lösning. Addisons bror dyker upp och visar sig vara allvarligt sjuk och allas vår McDreamy, Derek Shepard, dyker också upp i säsong två. Ett extra ögongodis för alla tjejer.
Säsongen tar också upp ett allvarligt ämne den här gången. Abort. Är det rätt eller fel? Ett känsligt ämne att ta upp men avsnittet får en verkligen att tänka efter.
Kärleksproblem, vänskap och familj är vanliga ingredienser i en tv-series koncept men här känns det inte lika klyschigt. Praktiken är inte så stor och det är inte för många huvudkaraktärer så allting upplevs mer personligt och inte fullt så överdramatisk som sjukhusserier ofta kan upplevas. Jag fastnade själv för Addison redan i Grey’s Anatomy och hon var helt rätt person att bygga en serie på. Serien är mysig, personlig och verklig jämfört med andra. Jag säger bara: Äntligen! En serie som man faktiskt kan relatera till. Inga bomber i folks kroppar utan verkliga problem. Enda anledningen till att säsongen inte får full pott är att sjukhuskonceptet trots allt känns lite uttjatat men det kan jag inte ge dem skulden för. Inte så mycket en serie för killar heller, om man bortser från hur vacker Addison är, så jag avslutar med två ord riktade till alla tjejer: Se den!
MILLA JOHANSSON



Inga kommentarer: