torsdag 18 mars 2010

Till Macanvändare

Av någon anledning tycks Macanvändare ha svårt att se kalendariet.
Varför?
Har inte den ringaste...
Tyvärr inget jag kan göra något åt. Önskar jag kunde.
Ett tips kan vara att leta reda på en kompis som har PC.

14 kommentarer:

Stalin sa...

HAHAHA ! Rätt åt dom snorkiga märkvärdiga akademiker studeranden på våra skattefinasierade högskolor och universitet. Kan dom sitta med sina Macentorskare o leka sig märkvärdiga Hahah Bra svar Hör med en arbetarklass granne om n i får kika i dennes PC Hahah !

Uffe sa...

Ja du Stalin... Har själv typ 210 poäng från universitetsstudier (typ 300 + med nya sättet att räkna). Skattefinansierat? Möjligt, men det kostar en slant att studera. Det är inte helt gratis ska du veta.
Mac är säkert en bra dator det också. Tyvärr har jag aldrig hittat någon som funkar okej och så är de enormt ologiska i sin uppbyggnad.

Stalin sa...

Ifrågasätts det om universiteten och högskolorna är skattefinasierade ? Så vad kostar en kurs då inkl Hyra,lära, rekt, doktora, prof,lekt. o div löst folk inkl den som byter glödlampa i skolsalen ?

Konstigt att akad stud tar allt för givet o inte tänk längre än archlet räcker. Måste bli fasligt dyrt o studera för att kunna försörja alla dessa ovan nämda drönare ?

Uffe sa...

Att tyda av Stalins inlägg så är det högst osannolikt att personen i fråga satt sin fot på något universitet eller högskola.
För att citera Maud Olofsson, "nej, så här är det": det handlar oftast inte om EN kurs, utan om en hel utbildning och då pratar vi studielån runt 300 000 kronor. Detta är LÅN som SKA betalas tillbaka och vi snackar om en helt vanlig filosofie kandidat-examen.

Stalin sa...

Är det inte så att dessa studielån är till för den enskildas försörjning under studietiden ? Och har ingenting med själva studierna att göra förutom ev littr inköp? Själva utb. samt skollokaler inkl personal kostar väl icke den studerande något ? Och Nej jag har alldrig satt min fot på något universitet bara varit med och betalat genom åren. Kan kandidaten förtälja hur många % av arbetarklassen som idag kommer in och fullföljer sin utb på våra Svenska universitet ?

Uffe sa...

Kandidat var det länge sedan jag var. Har läst betydligt mer än så...
Tyvärr är inställningen hos många, där även Stalin tycks ingå, att man INTE ska studera bara för att man kommer från en arbetarklassbakgrund. Beklagligt tycker jag att man har en sådan syn på utbildning och kunskap.
Med tanke på att studielånen ligger på samma nivå som när jag själv studerade i mitten på 80-talet, utan hänsyn till ökande levnadskostnader, så är det alldeles för få från just "arbetarklassbakgrund" som studerar och tar examen. I dag är det nästan ett måste att ha föräldrar med "fett med cash" på banken för att klara studierna utan att behöva jobba ihjäl sig på extrajobb.

Stalin sa...

EXAKT Tror Kanditaten slog huvudet på spiken till slut. Klart som fan alla ska ha samma möjligheter. 5 % jaa 5 % av arbetarklass ungdomar studerar på universitet och högskolor O vad är det för djävla fördelningspolitik ? Socialister som Borgare samma dynga i slut ändan kommer ut ändå. Fy fan!!

Uffe sa...

Var Stalin hittat siffran fem procent vet jag inte. SCB eller eget antagande får stå för Stalin. Jag uttalar mig aldrig om nått jag inte vet i form av siffror.

Stalin sa...

SCB !!! Statistiska Central Byrån!!

Vet kandidaten vad en höskole utb. statistiker tjänar på SCB ? Nej svara inte vill inte veta !

Den tärande samhällsklassen..

Jo siffran 5% är från ovanstående instu. under det glada 80 talets mitt. Och vad kanditaten sagt kan säkert bekräftas att siffran sjunkit ytterligare med nya regler så Medelklass ynglingarna med lärar föräldrer slipper få in och beblanda sig med dregget !

Stalin sa...

Vem har bestämt att en sk tärande akademiker som teoretiskt kan mer men alldrig böjt rygg el blivit svett i pannan ska tjäna nästan dubbelt så mycket som en närande skogsarbetare ?

Är det samma en som gav Rätt till den första människan som stakade ut ett jordområde och kallade det för sitt område tro?

Eller har den akademiska världen försatt sig själva i godan tro och sonika lurat den mindre belevade mänskligheten under seklen pga av mer kunskap ?

Kandidaten behöver ej svara förstår om det börjar snurra inanför skallbenet och marken plötsligt börjar brännas.

Uffe sa...

Jag tror Stalin behöver vård. Precis som sin namne. Det är min åsikt.

Stalin sa...

Haha sanningen kliar o irreterar

Kanditaten reder sig nog, värre för små Arvid Falkar i sina små röda rum med Macentorsk datorer. När sanningen såsmåningom hinner ifatt dom.. då behöver nog akademiker klassen vård !

Uffe sa...

Tyvärr har jag stött på "personligheter" som Stalin alldels för många gånger. Samma typ av personer som föraktar studier och kunskap. Samma personer som slår sig för bröstet när de häver ur sig dumheter som: "jag har aldrig läst en bok i mitt liv och det är jag stolt över!".
Jag har stött på dem som vanliga fabriksarbetare och som politiker. Det är beklagligt att vi i dag har personer som fullt och fast svalde moderatpropagandan på 80-talet att det var bättre att utbilda sig till ett yrke, typ snickare eller liknande än att studera på universitet. I varje fall för de utan akademisk bakgrund i familjen. Det är då vi får ett segment i samhället som inte har den ringaste aning om vad som är grunden till varför vårt samhälle ser ut som det gör.
Vård?
Ja Stalin, jag är helt övertygad om att du behöver "vård". Vård i form av studier.

Stalin sa...

Tack var ett ödmjukt konstanterande Ids hålla med kanditaten. Kunskap är styrka precis vad den undre klassen så väl behöver mera av Rätt kunskap.