onsdag 23 november 2011

Hallsberg firar Zappa

Frank Zappa – musikaliskt geni, genial galning och allmänt upproriskt munväder. I år skulle han ha fyllt 71 år den 21:a december och den 26:e november blir det Zappafezzt i Hallsberg.

Frank Vincent Zappa föddes den 21:a december 1940 i Baltimore, Maryland och dog den 4:e december 1993 i Los Angeles, Kalifornien. Att kalla honom för produktiv och originell kompositör är att underskatta hans inverkan på den moderna musiken totalt. 59 plattor släppte han under sin levnad och ytterligare 26 har släppts efter hans död – hyllad och älskad av idel nya skaror musikälskare.
Den 26:e november ska Frank Zappa firas i Hallsberg och Alléskolans Aula. En riktig högtidsstund utlovas till alla fansen av hans musik och det med hjälp av Omnibus Kammarblåsare, Kävesta Folkhögskolas Frank Zappa Band, Mats/Morgan Band och Frank Zappa Live Event från Danmark.
– Varför? I grund och botten är vi många i Hallsberg som gillar Frank Zappa och därför blir det en Zappafezzt, säger Jan Ove Jönsson som är band-, och bokningsansvarig för Hallsbergs jazz & bluesklubb. Allt arbete med en Zappafezzt började egentligen med att Frank Zappa Live Event besökte Hotell Stinsen 2006. En av föreningens medlemmar blev så tagen av konserten att han startade en insamling för att få hit bandet igen.
– De kommer hit, minus sångaren Torbjörn Risager, och allt startar på lördagen med insläpp redan klockan 16.00. Zappafezzten slutar runt halv ett natten mot söndag och inleds med Omnibus Kammarblåsare och avslutas med Frank Zappa Live Event. Biljetter finns via Tickster och Najz Prajz.

Inga kommentarer: